Bir İnceleme Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Hiç acaba namevcut ki yangın felaketi, yıl içinde birey kaybına sebep olan en yüce etmenler arasındadır. Yangın felaketi epey kısaca bir süre içinde geniş alana yayılması ve hem kişi hem bile esrar kaybına münasebet olması ile bilinmektedir. Özellikle bile etkili örgüda olan binalarda rastgele bir yangın çıktığında emanet ve dünyalık kaybı artış göstermektedir. Zaten yangın merdivenleri bile tam olarak buradan hareketle yapım edilmiştir.

     Yangın Bapsı insanların, binanın emniyetliğini sağlayıcı ve yangın ile temasa son veren kapıya denir.

Yangın bapları her binanın önemli bir parçkakımıdır ve yaşantı kurtarabilir. Yangın kapıları yangının yayılmasını önleyebilir ve mülkleri hasardan koruyabilir.

Yangın merdiveni yönetmeliği tarafından ele hileınan konular da incelendiğinde yangın merdiveni standartları ve yangın merdiveni zorunluluğu kadar kriterlerin bile olağandan önemle takip edilmesi gerekmektedir.

Yangın veya ivedili kondisyon vakalarında binalardaki insanların kolaylıkla boşaltma edilmesi midein Yangın Bapsı kullanılmaktadır.

Fakat, yangın kapısı satıcıları ortada fiyat değişiklıkları olabilmektedir. Bazı vandözlar, normal fiyatlarla birinci sınıf yangın bapları satarken, ötekiler ali fiyatlarla aynı kalitede baplar satabilmektedir.

Paslanmaz Yangın Kapıları : Paslanmaz yangın kapıları paslanmaz levhalardan üretilmektedir. Kasada 1.5 mm, kanatta 1mm sac kullanılmaktadır. Paslanmaz yangın kapıları saygınlık ve peklik ciğerin yeğleme edilir.

FEZA Düzen Odası Yangın Bapsı: Tip odalarında kullanılmak üzere Yangın Kapısı özel tasarlanmış olan yangın bapsıdır, yangın dayanımının cenahı aralık otomasyon sistemlerine reva aksesuarlarla donatılmıştır. Yol odası yangın kapıları camlı olabilir.

Dairesel merdivenin onay verilmediği yerler arasında mektep, dirlik organizasyonu bulunur. İnsan kapasitesinin 50 kişiden ziyade başüstüneğu düğün merkezlerinde bile bu merdivenin kullanılmasına ruhsat verilemez.

Yangın kapıları; son mertebe sağlıklı ortamlarda test edilip onaylandıktan sonrasında yaşam alanlarında namına iz bulur. Sadık bir yangın şartlarını oluşturan akredite laboratuvarlarda sınav edildikten sonrasında birinci sınıf bulunduğu takdirde sertifikalandırılır. Test esnasında kapının göstermiş evetğu performansa fallarak testi karşılayıcı müessesş tarafından kapıya özel bir yangın derecesi sertifikası verilir.

Yangın ve acil keyfiyet anlamış olurında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Bapsı aksesuarı Yangın Bapsı Kolu olarak adlandırılır. ürkü Pas olarak da dışa vurum edilen bu kol temelı modellerde olağan kapı koluna misil. 

Aynı zamanda yangın merdiven bapları otomatik kendiliğinden olarak kapanarak güvenliği esenlar. Yangın merdiven bapsına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

Fakat hordaki kriterlerin hepsine aynı anda sahip olan bu tip binalarda hiçbir yangın çıkışı ve yangın merdiveni gestaltlması zaruri olarak akseptans edilmektedir.

Yangın Bapsı Kilidi bapnın spontane kapanması ile alay malay devreye giren, ısı ve tütünın öbür tarafa geçmesini önleyen Yangın Kapısı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit sayesinde Yangın Kapısı sıkı cimriya kapanmaktadır.

Report this wiki page